Celsius‘ CEO denkt dat Ethereum zijn marktdominantie kan verliezen als dit niet gebeurt.

Het is een mogelijke hindernis om over te steken, maar het kan enige tijd duren.

Ethereum 2.0 heeft onlangs zijn Beacon Chain in de fik gestoken, waarmee Fase 0 van een schaalvergroting in de maak wordt afgesloten. Hoewel hij zijn vertrouwen in Eth2 heeft uitgesproken, is Celsius CEO en oprichter Alex Mashinsky van mening dat het netwerk zijn schijnwerpers zou kunnen verliezen als het niet snel en aanzienlijk opschaalt.

„Ethereum moet bewijzen dat het zijn transacties 100x kan schalen zonder afbreuk te doen aan de veiligheid of decentralisatie“, vertelde Mashinsky aan Cointelegraph toen hij werd gevraagd naar de volgende horde van Eth2 na de lancering van de Beacon Chain. „Als het er niet in slaagt om te schalen, zullen Cardano en Polkadot het overnemen.“

Vanaf donderdag, Ethereum’s netwerk gastheren over 13 transacties per seconde, volgens gegevens van Blockchair. Een toename van 100 keer zou vanaf nu in totaal ongeveer 1.300 TPS bedragen.

Ethereum heeft de afgelopen jaren gediend als het topnetwerk voor het bouwen van decentrale toepassingen. In 2020 heeft de decentrale financiering, oftewel DeFi, ook op Ethereum een sterke groei doorgemaakt. Deze activiteitsgolf heeft geleid tot een hoog netwerkverkeer dat soms leidde tot hoge tarieven – een schalingsprobleem dat zich ook bij eerdere gelegenheden voordeed.

Met de verschuiving van Ethereum 2.0 naar een ‚proof-of-stake‘ mijnbouwalgoritme zou de schaalvergroting binnenkort in zicht moeten komen. Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin zei eerder dat hij gelooft dat het netwerk kan schalen naar 100.000 transacties per seconde.

De verbetering van het netwerk, echter, zag maanden van vertragingen onder ogen alvorens Fase 0 vroeger deze week te bereiken. De stichter van MyEtherWallet zei dat hij verwacht dat de volgende fasen van Eth2 jaren zullen duren om volledig uit te spelen. Mashinsky gaf geen specifieke tijdsinschatting, maar hij gaf wel zijn stem van vertrouwen in de netwerkupgrade als geheel.

„,,Ik ben een grote gelovige in ETH 2.0, zelfs als het langer zal duren dan verwacht om alle insecten te schalen en op te lossen,“ hij zei.

Bij ongeveer $590 per stuk op het tijdstip van publicatie, speelt het Ether (ETH), het inheemse teken van de Ether, ook in de vergelijking. Fase 0 vereiste belanghebbende partijen om minstens 32 ETH elk op te sluiten, met een totaal van 524.288 ETH nodig voor de lancering van de Ketting van het Baken. Omdat de ETH moet blijven vergrendeld tot Fase 2 hits, wat over jaren zou kunnen zijn, zou men zich kunnen afvragen hoe de prijs van ETH zou kunnen meewegen in de vooruitgang van Eth2.

Mashinsky ziet daardoor hogere prijzen voor ETH. Hij stelde:

„Naarmate meer en meer ETH wordt opgesloten voor ETH 2.0 of wordt gebruikt op verschillende DeFi- en CeFi-platforms duwt het schaarste-effect in combinatie met de noodzaak om zich bij deze platforms aan te sluiten zijn prijs hoger. Bijna alle DEX-beurzen zijn in ETH uitgedrukt, wat een groot voordeel is voor Ethereum.

Eth2’s voltooiing van Fase 0 kwam ook te midden van een stijgende crypto bull markt, die recentelijk Bitcoin (BTC) zijn vorige recordhoogte zag doorbreken.