Bitcoin rammer $ 14,7K – 3 grunde til, at dette rally måske kan se nye rekordhøje højder

Prisen på Bitcoin oversteg $ 14.700 den 5. november, da den stejle opadgående tendens falder sammen med flere velkendte målinger og datakilder i kæden set i 2017.

Fra november til december i 2017 oplevede prisen på Bitcoin (BTC) en parabolsk opadgående tendens til en ny heltidshøjde på $ 20.000. Der er tre grunde til, at Bitcoin Era kan se en lignende tendens i de kommende måneder.

For det første træder cyklen efter halvering i kraft. For det andet viser det relative styrkeindeks (RSI) plads til et større rally. For det tredje er rallyet ikke overophedet, i det mindste på derivatmarkedet.

Langsigtet RSI viser, at Bitcoin ikke er overkøbt

PlanB, skaberen af Stock to Flow (S2F) -indikatoren, delte et langsigtet RSI-diagram over Bitcoin. Indikatoren, der måler, om et aktiv er overkøbt eller oversolgt, viser, at BTC stadig er på et neutralt niveau.

Selvom Bitcoin er steget fra $ 10.500 til $ 14.600 inden for en måned, viser RSI, at der er plads til mere opadgående.

For eksempel overgik RSI af Bitcoin i december 2017 95 point. Når RSI overstiger 75 point, begynder forhandlere at betragte aktivet som overkøbt. I øjeblikket viser den langsigtede RSI for BTC, at den er under 70 point.

Post-halveringscyklus materialiserer sig som fortiden

I 2017 var en af de primære fortællinger omkring opsvinget i Bitcoin dens halvering i 2016. En blokbelønningshalvering, der finder sted ca. hvert fjerde år, får den hastighed, hvormed minearbejdere producerer BTC, ned med halvdelen.

Den langsommere produktion af Bitcoin fører til et samlet fald i BTC-tilstrømning til børser, hvilket fører til, at udbuddet falder.

Den seneste halvering fandt sted i maj 2020, og i 2017 begyndte Bitcoin at samle måneder efter aktivering af halveringen. Den igangværende rally af Bitcoin går på linje med dens tidligere makrooptagelser.

Ikke et overophedet rally, færre sælgere på spotmarkedet

I løbet af de sidste fem dage har finansieringsgraden for Bitcoin været negativ på større børser, især på Binance Futures. Dette viser, at størstedelen af futuresmarkedet har kortsluttet BTC.

Et rally betragtes som overophedet, når futuresfinansieringsraten begynder at stige ud over gennemsnittet, som er 0,01%. I de seneste uger har finansieringsgraden for BTC svævet mellem -0,01% til 0,01%, hvilket viser et ret neutralt derivatmarked.

Ud over det urørte futuresmarked er der også færre sælgere på spotmarkedet. Ifølge TensorCharts er der nogle salgsordrer til $ 15.000, men ingen større sælgere på dette niveau og derover.

Da der er ringe modstand mellem $ 15.000 og $ 20.000, øger dette sandsynligheden for at ramme en ny rekordhøjde i de kommende måneder.

Hvis den samme posthalveringscyklus som 2017 følger, ville Bitcoin teoretisk nå sit højdepunkt i andet kvartal af 2021. Hvis det er tilfældet, er der en chance for, at BTC langt overstiger 20.000 $.

Den igangværende rally skildrer et enormt stærkt momentum for Bitcoin, fordi minearbejdere er begyndt at sælge BTC. Dette viser, at markedet absorberer presset fra minearbejdere.