Bitcoin-prijs daalt naar $ 10.525 terwijl aandelen ook tuimelen (marktcontrole)

Bitcoin-prijs daalt naar $ 10.525 terwijl aandelen ook tuimelen (marktcontrole)
$ 10 miljard verdwenen van de cryptomarkt, aangezien Bitcoin en de meeste alternatieve munten diep in het rood staan. BTC heeft Wall Street opnieuw gevolgd.

Bitcoin heeft zijn recente bullish run niet volgehouden en is gedaald tot ongeveer $ 10.600. De meeste alternatieve munten hebben de beweging van Bitcoin Evolution nagebootst, wat resulteert in een verlies van $ 10 miljard ten opzichte van de totale marktkapitalisatie.

Bitcoin faalt bij $ 10.800

Zoals gisteren gemeld , reageerde Bitcoin positief op het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump na een paar dagen het ziekenhuis verliet en terugkeerde naar het Witte Huis. De primaire cryptocurrency, die winsten kopieert op Wall Street, versnelde in prijs en piekte op $ 10.800.

De situatie is de afgelopen 24 uur echter omgekeerd. Bitcoin kon zijn run niet volhouden en daalde scherp van $ 10.750 naar een intraday-dieptepunt van $ 10.525 (op Binance). Ondanks dat sindsdien wat terrein is hersteld tot boven de $ 10.600, is BTC nog steeds met meer dan 1% per dag gedaald.

Met zijn verplaatsing naar het zuiden lijkt Bitcoin opnieuw op de prijsontwikkelingen op Wall Street. De drie meest prominente Amerikaanse beursindexen sloten de handelssessie van dinsdag in het rood.

De Dow Jones Industrial Average en de S&P 500 daalden met ongeveer 1,4%, terwijl Nasdaq bijna 1,6% verloor.

Na een paar dagen van indrukwekkende prijsprestaties heeft Ripple ook een aanzienlijk deel aan waarde verloren (5,3%). XRP is gedaald naar $ 0,245

Bitcoin Cash (-1%) heeft geprofiteerd van de 5% BNB-dump en heeft de 5e plek ingenomen. Polkadot (-8%) en Chainlink (-9%) zijn de belangrijkste verliezers uit de top 10.

Verdere verliezen zijn duidelijk van altcoins met een lagere en mid-cap. Ocean Protocol (-20%) voert deze ongunstige ranglijst aan. Elrond (-19%), Aave (-18%), Yearn.Finance (-17%), The Midas Touch Gold (-16%), Solana (-15%), Uniswap (-15%), Uma (- 14%), Kusama (-14%) en Balancer (-14%) zijn slechts een deel van de tweecijferige vertegenwoordigers van prijsdalingen.

Met zoveel rood verspreid over het veld heeft de totale marktkapitalisatie de gevolgen gevoeld. De cumulatieve marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies is sterk gedaald van $ 342 miljard naar $ 332 miljard.